„Literatura od kuchni”

…Spotkanie drugie i magia smaku i zapachu czekolady. Dziś wykazujemy się działaniem, czyli wykonujemy ozdoby z czekolady i znajomością faktów dotyczących czekolady – rozwiązujemy Quiz. Podczas zajęć warsztatowych przedstawiciele grup, pod czujnym okiem pani Katarzyny Gołembowskiej, przygotowywali masę plastyczną z czekolady, która po wystudzeniu była tworzywem do wykonania czekoladowych różyczek.

Pani Danuta Wiśniewska – technolog żywienia zapoznała nas z  historią, produkcją i walorami naszej ulubionej słodkości  – czekolady.

Zajęcia odbyły się w Pracowni Gastronomicznej ZSP nr 4. Nad bezpieczeństwem pracujących z ogniem i gorącą czekoladą czuwała pani Paulina Pudelewicz – nauczyciel przedmiotów gastronomicznych ZSP nr 4.

Grupa projektowa: Małgorzata Holcel, Dominika Kujawska i Jagoda Pijanowska z klasy 2a, opiekun Anna Galas.